Spa 01

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Spa – Lac de Warfaaz 8 km

Spa was tot ongeveer 1980 het belangrijkste toeristische centrum van de Ardennen. De geneeskrachtige werking van het ijzer- en koolzuurhoudend water was al in de 16e eeuw bekend. In 1764 werd de eerste badinrichting gebouwd en kreeg de stad bekendheid als kuuroord. In 1774 werd er het eerste casino van Europa geopend. In de 19e eeuw werd Spa zo bekend dat in het Engels “spa” een soortnaam voor kuuroord werd. De welgestelde bourgeoisie liet er kasteeltjes bouwen. Talrijke gekroonde hoofden, componisten en schrijvers verbleven in Spa.

Spa heeft nu niet meer de internationale uitstraling van het kuuroord uit de 18è en de 19è eeuw. Toch is het er nog altijd aangenaam verpozen en valt er nog heel wat te beleven en te bekijken.

Spa ligt in een vallei omgeven door heuvels en bossen. De omgeving is dan ook heel geschikt om te wandelen. De heuvels rond Spa kenmerken zich door bossen en veel water. Er zijn veel bronnen, beekjes en riviertjes.

De wandeling voert u naar het Lac de Warfaaz. Het meer van Warfaaz  is een klein meer op een paar kilometer van Spa, bij de plaats Nivezé. Het is bedoeld voor visrecreatie. Ook kunnen er trapboten worden gehuurd. Het is een stuwmeer dat in 1892 werd gebouwd op het riviertje de Wayai, de oppervlakte is 6 ha. U passeert ook nog een mooi uitzichtpunt over de stad.

Op zondag kunt u deze wandeling combineren met een bezoek aan de rommelmarkt. De rommelmarkt van Spa vindt plaats in het prachtige kader van het Parc de Sept-Heures in de beschutting van de Galerij Léopold II in het centrum van Spa, achter de Dienst voor Toerisme (volg de pijlen “Rommelmarkt”).
Alle zondagen van 8 u tot 13 u. Men vindt er: oudheden, rommel, collecties. Meer dan 2000 mensen komen er elke  zondagmorgen. 

Fotoalbum: Spa – Lac de Warfaaz

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/home/deb37319n2/domains/gps-wandelaars.nl/private_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.


Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Spa – Lac de Warfaaz


Informatie over de wandelroute
Vraag Antwoord
Start / Parkeerplaats Parkeerplaats aan de ”Rue de L’ Hôtel de Ville” te Spa
Verharde wegen: Ja
Onverharde wegen: Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt: Nee
Honden toegestaan: Ja, aangelijnd
Horeca: In Spa zelf
Bankjes: Weining
Extra Informatie


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


15.28 KB
86 downloads

Spa 01

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *