Sedoz

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Belgie Routes Belgie Opmerking

Sedoz – Le Val du Ninglinspo 9 km

De prachtige vallei van de bergrivier de Ninglinspo, is uniek in België en staat op de lijst van Bijzonder Erfgoed sinds 1949.  

De zijrivier van de Amblève stroomt tussen Vert-Buisson en Nonceveux. De Ninglinspo met een lengte van 3,5 km is kronkelig, stroomt om enorme rotsblokken en heeft hier en daar enorme « putten » doen ontstaan welke originele namen als Bain de cerf, Bain de Diane enzovoort hebben gekregen. Het is een plaats die haar schoonheid puurt uit het wilde karakter ervan. Waarschijnlijk één van de meest aantrekkelijke plaatsen van Hoog-België. De natuur is er uitzonderlijk, een “romantische” vallei in de ruime zin van het woord “die de smaak voor mysterie en fantasie aanwakkert”. Een vallei waarin een kleine rivier stroomt, en waar het wel lijkt of een reuzenhand hier en daar een aantal buitenmaatse rotsblokken heeft achtergelaten. Een landschap dat tegelijk zacht en dromerig is, woest en grandioos.

Zeer mooie en gevarieerde wandeling door de vallei van de Ninglinspo en zo door prachtige loofwouden [Bois de la Porallée ] terug naar het beginpunt. De mogelijke drukte bij mooie weer is het enige minpunt maar is beperkt tot het eerste deel van de wandeling: de vallei van de Ninglinspo (blauwe rechthoek). Na dit stuk loop je alleen en is de omgeving minstens even mooi. Wij hebben deze wandeling bij slecht weer gelopen en zijn niemand tegengekomen!

Hier en daar is het pad een uitdaging om te lopen. Enige wandelervaring is zeker gewenst. Bij nachtvorst en bij natheid in het bos kunnen de bruggetjes [ halve boomstammen ] erg glad zijn. Waterdichte schoenen met een goed profiel zijn zeker geen overbodige luxe. Eten en drinken zijn onderweg niet te verkrijgen en moet je zelf meenemen.

Deze wandeling was één van onze favorieten!

Fotoalbum: Sedoz – Ninglinspo

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/home/deb37319n2/domains/gps-wandelaars.nl/private_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Sedoz – Ninglinspo


Informatie over de wandelroute
Vraag Antwoord
Start / Parkeerplaats Parkeerplaats bij Sedox 5 te Noncèveux
Verharde wegen: Ja, gedeeltelijk
Onverharde wegen: Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt: Nee
Honden toegestaan: Niet geschikt voor honden
Horeca: Nee tot weinig
Bankjes: weinig
Extra Informatie Goede schoenen, smalle gevarieerde padjes. Zeer mooie wandeling


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


234.91 KB
669 downloads

Sedoz – Le Val du Ninglinspo

© https://www.gps-wandelaars.nl 13/02/2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *