Durbuy

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Durbuy: Landschappen van de midden-Ourthe 10km

Durbuy: Landschappen van de midden-Ourthe

Durbuy is ÈÈn van de toeristische trekpleisters in Wallonië. Het stadje Durbuy heeft een pittoreske uitstraling vanwege de smalle kronkelende straatjes met authentieke stenen huizen. Jaarlijks trekt de middeleeuws stad die bekend staat als kleinste stad ter wereld duizenden toeristen. Dit supergezellig middeleeuws ogende stadje is gelegen op het kruispunt van de Condroz, de Famenne en de Ardennen, en zit in feite gekneld tussen een hoge rots en de rivier Ourthe (bevaarbaar met kayak etc.). Gezelligheid ten top, Le Vieux Durbuy, het oude stadsdeel, is op een voorbeeldige manier bewaard gebleven en is
een wandeling waard. Maar ook de omgeving, een overgangsgebied tussen Condroz en Ardennen, is een aantrekkelijk wandelgebied.

Het eerste wat opvalt als je Durbuy binnen komt rijden is het prachtige kasteel. Dit kasteel dateert uit de 11e eeuw en werd gebouwd boven op de kalkrotsen ter bescherming van de stad. Het kasteel is verschillende keren verbouwd. Het kasteel is niet toegankelijk voor publiek.

De Ourthe is een van de bekendste Ardense rivieren. Ze ontstaat uit de samenvloeiing van de Oostelijke en de Westelijke Ourthe en kronkelt dan 115 km lang door de Ardennen, de Famenne en de Condroz, naar haar eindpunt in Luik, waar ze uitmondt in de Maas.

U wandelt door een landschap met glooiende velden en weiden. U passeert typische Ardense dorpjes in een heerlijke rustige omgeving [behalve in Durbuy zelf, daar is het altijd gezellig druk]. Tijdens deze wandeling komt U ook nog door een stukje bos[Bois de Pays}, in het bos verschijnen ook douglas-sparren; als je enkele naalden van zoín spar fijnwrijft in je handpalm, stijgt er een heerlijke geur uit op [citroen, oranjeappel of grapefruit].

Fotoalbum: Durbuy: Landschappen van de midden-Ourthe

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/home/deb37319n2/domains/gps-wandelaars.nl/private_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.


Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Durbuy: Landschappen van de midden-Ourthe


Informatie over de wandelroute
Vraag Antwoord
Start / Parkeerplaats Parkeerplaats aan Rue de la Haie Himbe te Durbuy
Verharde wegen: Ja
Onverharde wegen: Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt: Nee
Honden toegestaan: Ja / Ja, aangelijnd
Horeca: Diverse, niet onderweg
Bankjes: Ja, weining
Extra Informatie Kleinste Stad van Belgie


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


14.48 KB
190 downloads

Durbuy

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *